Ovnfisk i orange kokossauce

2 voksne og 1 lille barn
Tilberedningstid: Ca. 45 minutter


Det skal du bruge

3 store gulerødder
2 røde peberfrugter
3 spsk olie
3 store forårsløg
1 fed hvidløg
1 tsk revet ingefær
1 tsk tørret koriander
½ citron
1 ½ dl kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
250 g sej, torskefilet eller torskeloins


Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.

Rens peberfrugterne for stilk og kerner og skær dem i grove tern.

Varm 2 spsk olie i en sauterpande eller stor gryde ved god varme og steg gulerødderne i ca. 5 minutter. Rør af og til.

Tilsæt peberfrugterne og steg videre.

Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Tilsæt dem til panden.

Tryk hvidløget fladt med håndfladen. Skær enden af og fjern skrællen. Skær det i skiver.

Riv ingefær fint.

Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander og 1-2 spsk. citronsaft og rør rundt, mens det steger ved middel varme eller lavere.

Ryst kokosmælken godt eller pisk den sammen i en skål til en creme.

Tilsæt kokosmælken sammen med bouillon og vand. Rør rundt i saucen.

Læg låg på gryden og kog saucen godt sammen ca. 15 minutter til gulerødder og peberfrugter er møre. Tilsæt evt. lidt vand.

Blend saucen med stavblender direkte i panden til den er luftig og cremet.

Hold evt. panden på skrå, mens du blender, så er det nemmere at blende.

Skyl og rens fisken og skær den i mindre stykker, ca. 3 x 3 cm.

Kom fiskestykkerne ned i saucen. Rør rundt så de fordeler sig i hele saucen og læg låg på sauterpanden.

Lad retten simre ved svag varme 8-10 minutter til fiskestykkerne netop er gennemkogte.


Servering

Server straks fiskeretten sammen med cous cous, spidskål og ananas. Tilsæt lidt ekstra fedt til barnet under 1 år, ca. ½ tsk. pr. portion. Find opskrift inkl. tilbehør her.

TIP!

Giv evt. retten lidt kværnet chili til de voksne.

Overskud af kokosmælk kan fryses.

Holdbarhed

Fiskeretten kan holde sig et par dage på køl i en tætsluttende beholder og 1 måned på frost.